Elektrische fietsen

BOSCH MIDDENMOTOR

Is in 2011 op de markt gekomen.  Het systeem maakt een zeer goede indruk en Bosch is in 2013 marktleider in Europa geworden. 

De voor en nadelen van het Bosch systeem:

+

  -

 

Waar op letten

Inmiddels zijn er een groot aantal modellen op de markt. 

VOORWIELMOTOR 

 

Kiezen voor een elektrische fiets met voorwielmotor

Ondanks de snelle opkomst van de middenmotor is vandaag de dag de elektrische fiets met voorwielmotor zeer populair. Dit komt mede omdat e-bikes met deze motor goedkoper zijn dan fietsen met een middenmotor of achterwielmotor. Hiernaast kent deze motor natuurlijk ook nog andere voordelen.

Voordelen

Naast het feit dat een e-bike met voorwielmotor dikwijls goedkoper is dan andere e-bikes, kent deze fiets meer voordelen. Volgens velen is een fiets met voorwielmotor mooier, mede doordat de motor bij genoemde fiets fraaier is weggewerkt en zodoende beter past bij het design van de fiets.
Daarnaast maakt de motor minder geluid dan een e-bike met middenmotor. 
De voorwielmotor is minder onderhoudsgevoelig dan andere motoren. Ook heeft u de mogelijkheid om voor een gesloten kettingkast te kiezen. Deze heeft natuurlijk ook onderhoud nodig, maar dit is beduidend minder dan een fiets zonder kettingkast. Daarnaast  heeft ook de voorwielmotor de mogelijkheid tot vrijloop. Dit houdt in dat u zonder ondersteuning ook erg licht kunt fietsen.

Nadelen

Een nadeel van een e-bike met voorwielmotor is dat u het gevoel krijgt dat er aan de fiets wordt "getrokken" door de motor.Bij de fietsen van Venturelli (vanaf de E-ntry) zijn de motoren rustig in opbouw en geeft m'n 15 verschillende standen voor ondersteuning.Dat "getrokken gevoel heeft me praktisch niet.

De fiets is iets zwaarder aan de voorzijde.